Golgota Keresztény Gyülekezet Egyesület Hajléktalan Szolgálata

Szociális Integrációs Alapprogram, Vörösmarty Utca Nappali Központ

Budapest, VII. kerület, Vörösmarty u. 17.
Tel.: 1/ 786-1946

Rövid történet:intezmeny1

1996-ban 6-8 fő teológushallgatóból álló csoport kezdett a Budapest utcáin élő hajléktalanok felé szendvicsekkel, teával és az evangéliummal szolgálni. 3 év múlva a feladatot egy frissen felálló munkacsoport vette át, amely létrehozta a Hajlék Misszió Alapítványt, hogy szervezett  keretek között még hatékonyabb legyen a szolgálat. A rendszeres és áldozatos munka meghozta gyümölcsét: 2006-ban elindult az államilag támogatott, napi 80-100 főt ellátó Hajléktalanok Nappali Melegedője.
2007. január 1 -től a Golgota Keresztény Gyülekezet vállalta fel ennek a misszióállomásnak a fenntartását. A VII. kerületi Vörösmarty utcában található 120 nm-es, átalakított pince-helységben napi 6 órán keresztül várja a hajléktalanokat az 8 teljes idejű munkatársból és önkéntesekből álló csapat. 

​Célunk, hogy a hajléktalan emberek tiszta és kulturált környezetben tudják eltölteni az idejüket. Emellett igénybe tudnak venni napi egyszeri étkezést, szabadidős tevékenységeket végezhetnek (TV, könyvtár, kártya, sakk, társasjátékok), moshatnak, fürödhetnek, továbbá segítséget nyújtunk ügyintézésben is. Lehetőségünk van adományokból ruhát, borotvát, használati tárgyakat adni a rászorulók számára. Mindemellett bibliaóra és lelki gondozás is folyik. Naponta 128 főt tudunk ellátni a jelenleg hatályos jogszabályok értelmében.​

​A hitet, vagy vallásos cselekedeteket semmilyen módon nem várjuk el és nem is erőltetjük az ellátottakra. Az, hogy keresztények nyújtják a szolgáltatásokat, a mi mindennapi munkánkban kell, hogy megnyilvánuljon. 

Nyitva tartás:

Hétköznap:

8:00 - 14:00

 

Hétvégén:

7:00 - 13:00

 

Fenntartó: Golgota Keresztény Gyülekezet Egyesület

1073 Budapest, Erzsébet körút13.

intezmeny2Egy kétnyelvű (angol-magyar) keresztény közösség vagyunk. Az a vágyunk, hogy megismerjük Jézust, és mások is megismerhessék Őt rajtunk keresztül.

Gyülekezetünk központja Budapest belvárosában, a régi Híradó (Horizont) mozi épületében található. A XI. kerületben is van már egy isteniszteleti helyszínünk, és az a látásunk, hogy egyre több helyen jelen lehessünk Budapesten: egy testként, több kerületben.

A Bibliában, Az apostolok cselekedeteinek 2. fejezetének 42. versében azt olvassuk, hogy az első keresztények kitartóan részt vettek az apostolok tanításában, az egymással való közösségben, a kenyér megtörésében (úrvacsorában) és az imádságban. Ez azóta is nagyszerű példát nyújt a gyülekezetek számára.

Tanítás: számos bibliaóra áll rendelkezésedre itt, a Golgotában. Ha lemaradtál valamelyikről, a bibliaórák archívumban évekre visszamenőleg meghallgathatod bármelyiket.

A közösség elengedhetetlenül fontos a növekedésedhez keresztényként és ahhoz, hogy otthon érezd magad ebben a gyülekezetben. Ezért kérlek, vedd fontolóra azt, hogy csatlakozol egy házicsoporthoz. Imádkozz ezért. Az Úr azt mondta, hogy ne hanyagoljuk el a hívőkkel való összegyülekezést. A közösség által új barátokra találhatsz, akik melletted állnak, segítenek növekedned az Úrban és imádkoznak érted.

intezmeny3A kenyér megtörése: az úrvacsora nagyszerű lehetőségével megemlékezhetünk arról, mit tett értünk az Úr. Minden második vasárnap úrvacsorát veszünk a gyülekezetben. Ha hívő vagy, te is bátran vegyél részt benne. Nincs gyülekezeti tagság a Golgotában, vagyis az úrvacsora bárkinek szól, aki hisz az Úr Jézusban. Ha ezt úgy olvasod, hogy még nem hiszel Benne, hadd bátorítsalak arra, hogy add át életedet Jézusnak. Érted is meghalt, és kifizette a bűneidért járó büntetést, ezért engedd meg Neki, hogy elvégezze munkáját az életedben!

Imádság: Isten megválaszolja az imákat! Mi hiszünk ebben, és arra bátorítunk, hogy imádkozz az Úrhoz egyedül és másokkal együtt is. Számos imaalkalom áll nyitva előtted a gyülekezetben, amelyre szeretettel várunk. Ha imádságra van szükséged, hétközben betelefonálhatsz a gyülekezeti irodába, vagy imakérésedet emailen vagy sms-ben is eljuttathatod hozzánk. A mi Istenünk hatalmas, és várja, hogy segítségül hívjuk őt!

Hisszük, hogy ez a négy alappillér szükséges a keresztény ember és gyülekezet egészséges működéséhez.

Örülök, hogy ránk találtál, és ha bármi kérdésed van, bátran tedd fel őket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen, vagy beszélgethetsz velem vagy a többi gyülekezeti vezetővel az alkalmak után. Isten áldása kísérjen, ahogy Jézussal jársz.

Phil Metzger lelkipásztor

További információ: www.golgotabudapest.hu