„Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Gyertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek azt az országot, amely számotokra készíttetett a világ teremtésétől fogva. Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok engem, mezítelen voltam, és felruháztatok engem, beteg voltam, és meglátogattatok, fogoly voltam és eljöttetek hozzám.” Mt. 25:34-36​

Az intézmény évente közel 47 000 alkalommal nyújt segítséget. Ételt adunk, ruházatot biztosítunk, lehetőséget a tisztálkodásra és mosásra, munka keresésben segítünk, vagy "csak" beszélgetünk. Naponta 150-180 ember keres meg minket és kér segítséget ahhoz, hogy az élete változhasson. A legfontosabb talán mégis az, hogy emberhez méltóan bánunk velük és igyekszünk szeretettel és alázattal szolgálni az elesetteket.

ÉtkezésÉtkezés

Napi egy étkezést tudunk biztosítani 128 fő számára. A reggelit el lehet vinni, míg a főtt ételt helyben kell elfogyasztaniuk a klienseknek. Mindkét étkezést heti jeggyel tudják a hajléktalanok igénybe venni.

 Ügyintézés és egyéni higiéniaÜgyintézés és egyéni higiénia

(iratpótlás, postacím biztosítása, ruhapótlás, fürdés, mosatás, hajvágás)

A szociális munkások segítenek a klienseknek az elveszett iratok pótlásában, fontos ügyek intézésében (rendőrségi, bírósági). Postacímet is biztosítunk klienseink számára, ha igénylik. 

Lehetőségük van még ruhapótlásra meghatározott napokon (kedd és csütörtök), fürdésre, mosatásra és szárításra, s igény szerint hajvágásra is. Heti egy alkalommal önkéntes fodrászunk is van.

Szabadidős tevékenységSzabadidős tevékenység

Az intézményben lehetőség van tv nézésre, kártyázásra, sakkozásra, internet használatra. Könyvtárunkból keresztény irodalmat és egyéb könyveket is kölcsönözhetnek a kliensek. Önkénteseink segítségével nyelvoktatás is folyik. Péntekenként Biblia óra van 9:30-11:00 között: dicsőítés, beszélgetés a Bibliáról, bizonyságtétel, közös ima, filmnézés. A kliensek rendelkezésére áll egy kis pihenő szoba is.

Közérdekű munka